Voorkom weerstand in privé en werksituaties!

Herken je dat ook? Je bent met iemand in gesprek en je merkt dat je langs elkaar heen praat? Je ziet dat de ander zich opwind en steeds meer weerstand biedt. Je begint jezelf ongemakkelijk te voelen en doet nog eens extra je best. Plotseling gaat het helemaal mis. De ander begint te schelden en wordt bijna fysiek. Tja, daar sta je dan en je vraagt jezelf af "Hoe kom ik hier uit!"

 

Een andere en misschien een betere vraag is: "Hoe voorkom ik zo'n situatie?"

 

Op zo’n moment als hierboven beschreven spreken we van het ontbreken van de verbinding met jezelf en/of met de ander.

 

Misschien is één (of zijn meerdere) van de volgende ervaringen herkenbaarder voor je.

 

Tijdens een (sollicitatie)gesprek heb je geen ‘klik’ met je gesprekspartner. De inhoud van uw boodschap komt niet over. Je ziet de dingen vaak anders dan je collega. Je netwerkgesprekken verlopen nogal stroef. In de samenwerking laat iemand je links liggen. Je voelt je ongemakkelijk bij ‘je-weet-wel-wie’.

Met deze workshop krijg je inzicht in hoe je overkomt op je gesprekspartner(s) en je krijgt communicatietechnieken aangereikt waarmee je je boodschap zo optimaal mogelijk kunt overbrengen. Wij gaan aan de slag met voor jou herkenbare situaties en problemen.

 

Wat kun je verwachten?

In deze workshop besteden we aandacht aan de non-verbale signalen van de ander en aan wat jij uitstraalt. De non-verbale signalen bepalen in grote mate de kwaliteit van je verbinding met de ander. Wij leren je een aantal essentiële communicatietechnieken die je kunt inzetten om de verbinding met de ander tot stand te brengen.

 

Je gaat aan de slag met verschillende opdrachten. Wij demonstreren en laten je ervaren hoe je je gedrag op een positieve wijze kunt beïnvloeden.

Je maakt kennis met nieuwe technieken die je een andere kijk geven op je gedrag en de response van de ander. Je krijgt mogelijkheden aangereikt om tot de voor jouw gewenste resultaten te komen. Je krijgt dus zicht op het effect van je eigen handelen/gedrag!

 

We hebben een aantal technieken geselecteerd die direct resultaat opleveren.

Aan de orde komen:

v  De kracht van non-verbale communicatie

v  Herkennen van de verschillende voorkeurssystemen en taalpatronen

v  Aansluiten op het voorkeurssysteem en taalpatroon van de ander

v  Houding / spiegelen

v  Matchen en mismatchen

v  Model voor Zelfcoaching

 

Download hier de flyer.